به نقل از سایت اخبار خودرو :
آن طور که معاون گمرک اعلام کرده تمامی مشکلات مربوط به ترخیص حدود 1100 دستگاه خودروی پروانه شده در گمرک برطرف شده است، اما ترخیص آن مشروط به اجازه دولت خواهد بود که پیگیری تمدید مصوبه یا خروج خودروهای در گمرک مانده از اختیارات وزارت صمت است.
مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران – در گفتوگو با ایسنا، درباره اینکه دلیل عدم تمدید زمان برای ترخیص ۱۱۰۰ خودروی مانده در گمرک که گفته میشود فرآیند ترخیص را طی کردهاند، چیست، توضیح داد: زمان مصوبه دولت برای ترخیص خودروها در ۱۶ تیرماه به پایان رسید و باید مرجع ذیصلاح درخواست تمدید را ارائه کند که این مسئولیت به عهده گمرک و یا وزارت اقتصاد نیست بلکه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که باید موضوع را در دولت مطرح و مجوز آن را دریافت کند و در نهایت به گمرک ابلاغ کند تا ما در این رابطه اقدام کنیم.
ارونقی با بیان اینکه مشکلی متوجه گمرک درباره عدم خروج خودروهای پروانه شده نبوده است، ادامه داد: زمانی که دولت در دیماه سال گذشته، مصوبهای برای ترخیص خودروهای دپو شده داشت و بار دیگر تمدید شد، تعداد ۷۵۰۰ خودرو ترخیص و نزدیک به ۱۱۰۰ دستگاه دیگر حتی پروانه دریافت کردند، اما با توجه به اینکه زمان به پایان رسید، برخی فرآیندهای دیگر را انجام نداده بودند، ولی اکنون تمام مشکلات آنها برطرف شده و آماده ترخیص هستند، با این حال چون زمان مصوبه تمام شد، این خودروها در گمرک ماندند.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران تاکید کرد که از نظر گمرک هیچ مشکلی برای ترخیص این خودروها وجود ندارد، ما، هم موافق تمدید زمان و هم موافق ایجاد تغییراتی در مصوبه به نفع کسانی هستیم که خودروهای آنها فرآیند قانونی را طی کرده اما مجوز ترخیص ندارند.
خودروهای دپو شده حدود ۱۳ هزار دستگاه بودند که از نزدیک به دو سال پیش به دلایل متفاوت از جمله تغییر در شرایط ارزی و یا ثبت سفارشهای غیرقانونی در گمرک، مناطق و بنادر دپو شده و اجازه ترخیص پیدا نکردند تا اینکه از نیمه دوم سال گذشته با مجوز و بخشنامه هیات دولت ترخیص آنها شروع شده بود، ولی به هر صورت با پایان مهلت ترخیص بخشی از خودروها با وجود طی کردن مراحل قانونی فعلا در گمرک باقی ماندند و البته وزیرصمت اعلام کرد که فعلا برنامهای برای تمدید زمان ترخیص ندارند.
این در حالی است که در کنار اظهارات گمرک مبنی بر اینکه مشکلی برای ترخیص وجود ندارد انجمن واردکنندگان خودرو براین موضوع تاکید داشته و گفته که حتی مابهالتفاوت ارزی ۱۱۰۰ دستگاه نیز پرداخت و تمامی مراحل طی شده است.
در هر صورت به نظر میرسد با این اظهارات باید منتظر اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حل مشکل ترخیص این خودروها بود و یا اینکه اگر هر موردی وجود دارد که فعلا وزارتخانه تمایلی به پیگیری در این رابطه ندارد، اطلاعرسانی شفافی در مورد آن انجام دهد.
این در حالی است که اخیرا گمرک اعلام کرده احتمالا متروکه اعلام شدن این خودروها بر اساس قوانین گمرکی وجود دارد که در این حالت ممکن سازمان اموال تملیکی هر گونه تصمیمی از جمله فروش در مورد این خودروها اتخاذ کند.