خودروهای ترخیص‌نشده و مشتریان همچنان بلاتکلیف

به نقل از سایت اخبار خودرو :
 

باز هم خودروهای شرکت‌های واردکننده خودرو به دلیل گذشت زمان زیادی از موعد تحویل آنها، مشتریان خود را بلاتکیف نگه داشته و از تحویل خبری نیست. نکته قابل توجه اینجاست که بسیاری از ثبت‌نام‌ها در زمان ممنوعیت ثبت سفارش یعنی بعد از تیر سال ۹۶ انجام شده است.

در حالی که تعداد زیادی از ثبت سفارش‌های سال ۹۶ با موعد تحویل ۱۲۰ روز کاری، بعد از گذشت یک سال و چندی هنوز تحویل مشتریان نشده و با توجه به اینکه کمتر از یک ماه دیگر تا پایان سال ۹۷ باقی مانده است، هنوز تکلیف خودروهای وارداتی و ثبت نامی مشخص نشده و کسی هم پاسخگوی این موضوع نیست.

شرکتهای واردکننده خودرو مشکل را در گمرک دانسته، گمرک ارجاع به وزارت صمت داده و این وزارتخانه نیز مقصر را جایی دیگر معرفی می‌کند و معتقد است که جلوی ترخیص‌ها گرفته می‌شود.

علاوه بر بلاتکلیف بودن ترخیص خودروهای وارد شده از گمرک، یکی از چالش‌های این پرونده برای مشتریان، قیمت نهایی است. به عنوان مثال خودرویی که در سال ۹۶ با قیمت تمام شده ۹۹ میلیون تومان ثبت نام شده بود امروز بیش از ۲۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده و معلوم نیست در چنین شرایطی مشتری چه مبلغی را باید پرداخت کند.

به گفته دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، تاکنون یک خودرو هم از گمرک ترخیص نشده است. مهدی دادفر در این رابطه گفته است: " پول مردم را با سودش برمی‌گردانیم و خودمان هم بی‌خیال این خودروها می‌شویم".

از سوی دیگر چندی پیش مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه از طریق سایت ثبت سفارش واردات خودرو، امکان ثبت سفارش فقط برای خودروهای در گمرک مانده فراهم شده است، اعلام کرد: بر اساس مصوبه هیأت وزیران خودروهایی که تا تاریخ ۱۳۹۷.۵.۱۶ دارای قبض انبار هستند، می‌توانند ثبت سفارش شوند و این امکان برای خودروهایی که بعد از این تاریخ دارای قبض انبار هستند، فراهم نیست. علاوه بر این فراموش نشود که سایت ثبت سفارش برای واردات خودروهای جدید نیست.

همچنین بر اساس بخشنامه مدیرکل مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک ایران، پرونده قاچاق خودروهای ثبت سفارش تأیید نشده، توسط وزارت صنعت، در شعبه ۵ بازپرسی دادسرای کارکنان دولت تحت رسیدگی قرار دارد و خودروهای مربوطه به هیچ عنوان مشمول مصوبات هیئت دولت (همچنین دستورالعمل وزارت صنعت) در خصوص ترخیص خودروهای در گمرک مانده نمی‌شوند؛ لذا بایستی از هرگونه اقدام در خصوص ترخیص خودروهای مذکور جلوگیری شود.

در پاسکاری بین دولت، واردکنندگان خودرو و گمرک، این مردم هستند که پول پرداختی‌شان بی‌ارزش شده و متضرر شده‌اند و باید هرچه زودتر تکلیف‌شان مشخص شود.

در همین رابطه چند روز پیش تعدادی از مشتریان شرکتهای رامک خودرو و نگین خودرو که پس از گذشت مدت زمان زیادی هنوز موفق به دریافت خودروی خود نشده‌اند در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به این موضوع اعتراض کردند./ ایسنا

برچسب ها:

اخبار خودرو

209
0 0